Mis on “vaevaline edu” ja kuidas seda ära tunda? See on olukord, kus vaatamata pingutustele ja õigetele sammudele ei tule tulemused oodatud kiirusel või viisil. 

Võib-olla teed kõike õpetuste järgi õigesti, aga tulemusi ikka ei tule. See on selge märk, et midagi on valesti. Motivatsioon on nagunii asi, mis vahel kaob, aga kui tulemusi ei tule, kaob see veel kiiremini. See võib tekitada väsimust ja käega löömise tunnet.


Selge eesmärk

Edu võib olla raske saavutada, kui eesmärk on ebaselge. Sageli ei teata täpselt, miks midagi tehakse või mille poole tegelikult püüeldakse. Ületöötamine ja liigne keskendumine tööle võivad samuti edu takistada. On oluline leida oma “miks” ja tegutseda selle alusel.


Finantsfookuse kahjulik mõju

Üks peamisi põhjuseid, miks edu ei tule, on fookuse kadumine. Raha on küll tähtis, aga see ei tohi olla number üks. Kui raha saab esimeseks, kaob fookus sellelt, miks sa üldse midagi teed. See tuleb tihti nähtavale müügiesitlustes: kui inimesed on finantsiliselt keerulises olukorras ja vajavad müüki, muutuvad nad ebakindlaks või pealetükkivaks.


Alustades on aeglane algus tavaline

Sotsiaalmeedia turundus on valdkond, mis võib võtta isegi aasta aega, enne kui tulemusi näha on. Algul on oluline saavutada põhimass jälgijaid, mis nõuab järjepidevust ja pidevat juurdeõppimist. Kogemused näitavad, et sotsiaalmeedia turundus hakkab tõhusalt toimima alles siis, kui on saavutatud piisav jälgijate mass. Ilma jälgijaskonnata võib ka kümme erinevat postitust jääda märkamatuks.

Kui soovid sotsiaalmeedia turundus strateegiatest ja jälgijaskonna kasvatamisest rohkem teada, siis meie podcasti osas Katrin Vilimaa-Otsinguga rääkisime nendest teemadest põhjalikult.

Turundusmeetodite väljakujundamine

Teine põhjus, miks edu venib on see, et ei pühenduta piisavalt kaua oma meetodite välja kujundamisele. Edu saavutamine nõuab pikaajalist pühendumist. Paljud inimesed hüppavad erinevate turundusmeetodite vahel, otsides midagi, mis kohe ja kiiresti töötaks. Asjad töötavad siis, kui pühendud ühele meetodile ja arendad seda pidevalt. See tähendab, et pead aru saama, mis erinevates meetodites töötab ja mis mitte. 


Järjepidevus on saavutuste aluseks

Kolmandaks põhjuseks on järjepidevuse puudumine. Järjepidevus on edu saavutamise alustala. Sageli loobutakse liiga vara, enne kui meetodid jõuavad tööle hakata. Kõik turundusmeetodid võivad toimida, kuid paljudel puudub kannatlikkus, et neid tõeliselt toimima panna.

Järjepidevus nõuab distsipliini ja pühendumust, eriti rasketel hetkedel. Oluline on luua kindel töökeskkond ja hoida fookust. Kui asjad muutuvad raskeks, aitab ainult järjepidevus ja distsipliin raskustest üle saada.


Kiiremad strateegiad ei ole alati lihtsamad

Kiired turundusmeetodid, nagu väljakutsed, võivad tunduda ahvatlevad, kuid need ei ole alati lihtsamad. Need nõuavad palju rohkem pingutust ja mugavustsoonist väljumist. Intensiivsed strateegiad võivad aidata kiiremini edu saavutada, kuid need vajavad ka suuremat toetust ja abi.

Mugavustsoonist väljaminek võib tunduda hirmutav, kuid see on tihti vajalik edu saavutamiseks. Väljakutsed sunnivad sind tegema asju, mis tunduvad alguses ebamugavad, kuid aitavad lõpuks saavutada paremaid tulemusi. 


Ületöötamise tunnused ja nendega toimetulek

Ületöötamine aeglustab samiti sinu edu. Füüsiline ja vaimne väsimus annavad märku vajadusest pauside järele. Oluline on neid märke tähele panna ja teha väike paus, valides tegevusi, mis täidavad emotsionaalset poolt. Väldi sotsiaalmeedias kerimist, sest see väsitab meeli veelgi rohkem. Aktiivne puhkus ja treening aitavad taastada tasakaalu ning parandada üldist produktiivsust ja heaolu.


Kokkuvõte

Edu saavutamine ei ole lihtne protsess. See vajab järjepidevust, selgeid eesmärke ja valmisolekut väljuda mugavustsoonist. Peamine on on leida oma “miks” ja hoida fookust õigel eesmärgil ning mitte lasta rahal saada peamiseks motivaatoriks. Oluline on jätkata järjepidevalt, isegi kui esialgsed tulemused viibivad. Turundusstrateegiad, mis tunduvad alguses keerulised ja aeglased, võivad pikaajaliselt anda parimaid tulemusi.

 

Ei jõua ära oodata järgmist podcasti osa?

Ühine Inspiraatorid Facebooki grupiga ja saad vaadata #õppimisneljapäevade live sessioone koos teiste inspiraatoritega kuu aega enne kui need podcastina välja tulevad. Samuti saad jooksvalt tekkivatele küsimustele ka kiirelt asjakohased vastused.

Liitu Inspiraatoritega: www.facebook.com/groups/inspiraatorid/ 

Inspiraatorid podcast

https://www.instagram.com/inspiraatorid/

 

Sigrit Säga

https://www.facebook.com/sigritsaga

https://www.instagram.com/sigrit.saga