Koolituse pakkumine aitab teenusepakkujal optimeerida oma tööaega ja suurendada sissetulekut. Spetsialistid, nagu raamatupidajad, virtuaalassistendid ja teised teenusepakkujad, leiavad sageli, et nende tööaeg on piiratud. Sellises olukorras on koolitamine kasulik lisasissetuleku allikas, mis pakub võimalusi tõhusamaks aja kasutuseks ja finantsvabaduse saavutamiseks. 

 

Koolitamine: Teadmiste jagamine ja paindlikud võimalused?

Paljude teenusepakkujate jaoks tundub sõna „koolitamine” hirmutav, sest see võib seostuda suure publikuga, esinemise või massiivsete koolitus sündmuste korraldamisega. Tegelikkuses tähendab koolitamine spetsialistina teistega oma teadmiste ja kogemuste jagamist.  

Koolitamine annab võimaluse töötada paindlikult, sest seda saab pakkuda mitmel viisil ja eri suurusega publikule. Näiteks väiksemad töötoad, online-kursused või isegi e-raamatute kirjutamine.

 

Kuidas vähendada tööaega ja suurendada sissetulekut? 

Teenusepakkujana on sinu sissetulek piiratud ajaga, sest ühele kliendile teenust pakkudes sõltub tulu otseselt sellest, kui palju tunde on võimalik tööle pühendada. Pakkudes koolitust, saad ühe kliendi asemel teenindada samaaegselt 50 või 100 klienti korraga. See aitab vabastada aega ja võimaldab sul keskenduda ettevõtte arendamisele ja kasvule. Vähendades pidevat vajadust teenuste osutamise järele.

Koolitamine on suurepärane võimalus teenusepakkujana passiivselt tulu teenida. E-kursuseid, veebiseminare ja salvestatud loenguid saab müüa korduvalt ilma, et peaksid iga kord uuesti vaeva nägema. Selline passiivne tuluvoog aitab saavutada finantsvabadust, kuna raha tuleb ka siis, kui sa aktiivselt ei tööta. Lisaks annab see võimaluse laiendada oma kliendibaasi, jagades oma teadmisi inimestega, keda sa võib-olla tavalises teenuste osutamise vormis kunagi ei kohtaks.

 

Koolitamine tõstab brändi väärtust

Koolitamine kui lisateenus on tõhus viis oma teenuseid laiendada ja pakkuda klientidele lisaväärtust, mis aitab sinu brändi tugevdada. Mida rohkem inimesi teavad, mida sa teed ja kuidas sa seda teed, seda kõrgem on sinu brändi väärtus. See tähendab, et kliendid valivad sinu teenused mitte ainult hinna, vaid ka sinu teadmiste ja usaldusväärsuse pärast.

Teenusepõhine koolitus võimaldab sul jagada oma valdkonna oskusi ja teadmisi klientidega, pakkudes neile praktilisi lahendusi ja tuge. See aitab sul kujundada oma mainet eriala eksperdina. Koolituste kaudu loodud tuntus aitab hinnakonkurentsist välja astuda. Kui kliendid hindavad sinu teadmisi ja oskusi, on nad valmis maksma kõrgemat hinda. 

 

Kuidas alustada koolitajana?

Koolitajana alustamine ei pea olema keeruline. Esimene samm on kaardistada, millised on sinu erialased oskused, mida võiksid koolitusena pakkuda. Võid alustada väikestest, sihtrühmale suunatud veebikoolitustest või töötubadest. Samuti on oluline mõelda, kuidas see teenus sobitub sinu ülejäänud ettevõttega ja milliseid strateegiaid saad kasutada, et hoida koolitamisega kaasnevat professionaalsuse taset. Alguses tasub keskenduda oma olemasolevatele klientidele, kes juba teavad ja hindavad sinu teenuseid. Koolitamise laiendamine suuremale publikule võib olla järgmine samm, kui oled esimesed kogemused omandanud.

Sinu koolituse edu sõltub suuresti sellest, kui hästi sa suudad oma teadmisi ja kogemusi edasi anda. Kui suudad oma praeguste klientide probleemidele pakkuda lahendusi ka koolituse kaudu, siis on see suurepärane võimalus kasvatada oma sissetulekut ja vähendada töökoormust.

 

Kokkuvõte

Koolitamine pakub teenusepakkujale suurepärase võimaluse tulude suurendamiseks, tööaja optimeerimiseks ja brändi arendamiseks. See on eriti kasulik neile spetsialistidele, kes on saavutanud oma töömahu piiri ja otsivad uusi viise, kuidas skaleerida oma sissetulekut. 

Soovid paremini inspireerida ja

samas luua endale ka püsiva sissetuleku

ning ajalise vabaduse?

Vaata lähemalt Inspiraatori teejuhi arenguprogrammi, kus on kõik vajalikud samm-sammulised juhendid, praktilised koolitused ja tehnilised abivideod, mille abil saad oma veebiäri edukamaks muuta.

Saad ise otsustada, kui kauaks ligipääsu materjalidele vajad!

Vaata Inspiraatori teejuhi programmi kohta lähemalt: https://sigritsaga.com/inspiraatori-teejuht/ 

 

 

Ei jõua ära oodata järgmist podcasti osa?

Ühine Inspiraatorid Facebooki grupiga ja saad vaadata #õppimisneljapäevade live sessioone koos teiste inspiraatoritega kuu aega enne kui need podcastina välja tulevad. Samuti saad jooksvalt tekkivatele küsimustele ka kiirelt asjakohased vastused.

Liitu Inspiraatoritega: www.facebook.com/groups/inspiraatorid/ 

Inspiraatorid podcast

https://www.instagram.com/inspiraatorid/

 

Sigrit Säga

https://www.facebook.com/sigritsaga

https://www.instagram.com/sigrit.saga